Antena Meniu Search
x

Video Rabla Plus 2023. Cum poţi cumpăra o maşină electrică şi de ce acte ai nevoie. "Stocul" e limitat: doar 1.500 de vehicule sunt disponibile

O maşină, în mod normal, nu se află pe lista cumpărăturilor compulsive. Sau cel puţin aşa sperăm. Şi în această logică avem veşti bune pentru cei care vor să îşi cumpere o maşină electrică prin programul Rabla Plus. Începând de joi puteţi aplica pentru o nouă sesiune. Bugetul alocat de data aceasta ajunge însă doar pentru 1.500 de maşini, aşa că trebuie să fiţi pregătiţi, cum s-ar spune, din prima secundă. 

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 21.11.2023, 17:30

Vezi și

De joi dimineaţă, 23 noiembrie, de la ora 10:00, începe această nouă sesiune a programului "Rabla Plus" care se adresează exclusiv persoanelor fizice. Acestea se pot înscrie la orice dealer auto pentru a beneficia de primele de casare atât pentru maşinii 100% electrice, cât şi pentru maşini hybrid plug-in. Prima de casare pentru maşini electrice este de 51.000 de lei dacă se casează un singur autovehicul sau de 54.000 de lei dacă se casează două.

Pentru maşinile hybrid plug-in prima de casare este de 26.000 de lei pentru casarea unei maşini şi de 29.000 de lei pentru casarea a două maşini. Există şi un tichet Rabla Plus pentru achiziţia de motociclete electrice, iar acesta este în valoare de 26.000 de lei. Există, de asemenea, un bonus de 1.500 de lei dacă se casează o maşină mai veche de 15 ani sau are normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

Persoanele fizice au nevoie pentru a se înscrie în program de un certificat fiscal de la ANAF, unul de la Taxe Locale şi actele maşinii pe care vor să o caseze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Rabla Plus 2023. Cum poţi cumpăra o maşină electrică şi de ce acte ai nevoie. "Stocul" e limitat: doar 1.500 de vehicule sunt disponibile