Antena Meniu Search
x

Ratele la bănci se pot amâna până la 9 luni. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a făcut anunțul (video)

Ratele la bănci se pot amâna până la 9 luni. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a făcut anunțul miercuri, într-un mesaj pe facebook.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 25.03.2020, 12:09

Coronavirus în România
Ratele la bănci se pot amâna până la 9 luni. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a făcut anunțul (video) - Captură video
  • Persoanele fizice și juridice pot cere amânarea plății ratelor.
  • Perioada maximă de amânare a fost acceptată de Banca Națională.

Ratele la bănci se pot amâna până la 9 luni. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a făcut anunțul miercuri, într-un mesaj pe facebook.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice. Amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienţii trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon şi apoi trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail, a mai spus ministrul Cîţu.

"Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancare este una care ia în calcul mai multe elemente. În primul rând, nu știm cât o să dureze această perioadă și atunci cei care doresc să aibă ratele la bancă amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Propunerea a fost agreată de Banca Națională și de sistemul bancar. Vom vedea dacă așa va rămâne ordonanța. Propunerea a fost să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru. Eu mă gândesc să se facă prima cerere prin telefon, apoi confirmată în scris printr-un email sau o altă modalitate. Da, nu am uitat de persoane cu credite la bănci, atât cele fizice cât și cele juridice.", a spus Cîțu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul a mai adăugat că discută cu băncile ca povara amânării să fie împărțită pe termen lung, să nu devină o povară. Cîțu a spus că speră ca până joi să fie gata Ordonanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Ratele la bănci se pot amâna până la 9 luni. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a făcut anunțul (video)