Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. Scăderea populației active a României va afecta tot mai mult sistemul de pensii

Populația activă a României a scăzut cu un milion de persoane, în ultimii 10 ani, arată ultimul recensământ. Iar economiștii spun că principala consecință a scăderii populației active se va putea vedea, în viitor, la sistemul de pensii. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.01.2023, 08:13

Vezi și

Simona Vasiac, reporter Observator: "Economiştii sunt de părere că o asemenea situaţie ar însemna că românii care urmează să se pensioneze în următorii ani vor beneficia de o pensie mai mică. Principalul motiv care a dus la scăderea populației active este numărul tot mai mare al românilor care aleg să lucreze în străinătate. Tot economiștii sunt de părere că pentru a stopa această tendință de scădere a populației active, statul român ar trebui să creeze condiții foarte bune de muncă în România. Potrivit primelor date oficiale, în țara noastră locuiesc aproximativ 19 milioane de persoane, iar dintre aceștia 8,1 milioane sunt persoane active."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Recensământ 2022. Scăderea populației active a României va afecta tot mai mult sistemul de pensii