Antena Meniu Search
x

Video Reţeta de succes prin care producătorii din Suceava îşi vând marfa. Au clienţi chiar şi din Franţa: "Totul este excelent!"

Piata volantă din municipiul Suceava reprezintă reţeta de succes prin care producătorii locali ajung cu marfa lor la clienţi, săptămânal. În fiecare sâmbătă, de la ora 8 până la ora 13 sucevenii îşi pot face cumpărături direct de la producători. 

de Angela Bertea

la 26.03.2023, 09:55

Vezi și

De un an şi jumătate, în parcarea Direcției Agricole Suceava, se desfășoară piaţa volantă "Din drag de Bucovina". Un loc în care atât producătorii locali, cât și cumpăratorii au de câștigat.

Elena Gogu, director Direcția Agricolă Suceava: Am garantat şi am girat pentru calitatea şi seriozitatea producătorilor locali. Îi verificăm, mergem pe teren, verificăm producţia primară, verificăm procesarea, toate autorizaţiile sanitar-veterinare şi toate de sănătate publică.

Piaţa volantă reprezintă o gură de oxigen pentru producătorii locali care vin şi își vând produsele tradiționale, la care au muncit cu trudă.

Angela Bertea, reporter Observator: Aici, în parcarea Direcţiei Agricole, vin în fiecare sâmbătă zeci de producători, iar pe mese se regăsesc produse autentice. De la produse din carne, brânzeturi, dulciuri, fructe, verdeţuri şi până la microplante.

Pe acelaşi subiect

Cumpăratorii nu întârzie să apară

Producător: Avem brioşe, pătrăţele proteice pentru sportivi, pentru copii, pentru oameni care nu au timp să mănânce sau pierd prea mult timp la serviciu şi uită să mai mănânce.

Producător: Produsele, în general, se caută toate. Facem produse naturale. Avem cârnaţi de casă, vită, porc, tobă.

Iar cumpăratorii nu întârzie să apară.

Client: Mi se pare o iniţiativă foarte bună pentru noi, sucevenii. Şi mai ales pentru producători, pentru că au ocazia să îşi pună în valoare produsele.

Client: Noi venim din Franţa, soţul meu este francez şi apreciază foarte mult piaţa volantă, pentru că sunt produse naturale, totul este excelent şi ce găsim aici nu găsim în oraş.

Aproape 50 de producători locali din judeţul Suceava fac parte din acest proiect desfășurat în colaborare cu Direcția Agricolă Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Reţeta de succes prin care producătorii din Suceava îşi vând marfa. Au clienţi chiar şi din Franţa: "Totul este excelent!"