Antena Meniu Search
x

Video Ideea inedită prin care Bianca pune umărul la revoluționarea industriei alimentare. Ar putea rezolva problemele de care antreprenorii se lovesc zilnic

Burger cu făină de linte sau muşchiuleţ de porc cu adaos de ulei de cătină. Nu sunt deocamdată preparate care pot fi comandate într-un restaurant, ci ideile studenţilor de la Universitate de Științe ale Vieții din Iaşi. Tinerii, care îşi pregătesc lucrările de licenţă, lucrează la mâncărurile viitorului, căutând variante mai sănătoase şi mai accesibile.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.03.2023, 21:06

Vezi și

Burgerul din pulpă de vită are un adaos de 5% făină de linte. Aceasta este lucrarea inedită de licenţă a Biancăi, care speră să ia nota 10 şi să inoveze industria Fast-Food.

Bianca Pavel, studentă: S-a îmbunătăţit textura, lintea fiind o cereală, normal, şi creşte digestibilitatea produsului. Am ales să adaug făină de linte în acești burgeri deoarece lintea are un efect antioxidant, deci se prelungeşte durata de valabilitate a produsului şi lintea, fiind o cereală, are deja fibre, deci poate îmbunătăţi textura burgerului. Cel mai apreciat burger a fost cel din pulpă de vită cu 35% grăsimi şi 10% linte.

O altă studentă, Alla, a căutat variante de a îmbogăţi carnea săracă în fier cu elemente esenţiale unei diete sănătoase.

Alla Bellecci, studentă: Au fost fabricate 4 rulade din pui cu diferite umpluturi, cu spanac şi cu organe comestibile, ficat şi inimă. Spanacul este o sursă bogată în fier.

Pe acelaşi subiect

Iar Mihaela a decis să folosească uleiul de cătină în carnea de porc.

Mihaela Cosarca, studentă: S-a observat faptul că muşchiuleţul care a avut injectat 5% ulei de Cătină este mai fraged şi are o culoare mai plăcută decât cel cu o cantitate de 1%. Îi creşte şi termenul de valabilitate cu câteva zile. Cu siguranţă este şi mai sănătos, deoarece asupra lui nu s-a adăugat niciun fel de condiment.

Preparatele studenţilor, soluţii la problemele antreprenorilor

Preparatele studenţilor nu au doar scop didactic, ci sunt şi soluţii la problemele cu care antreprenorii din domeniul alimentar s-au prezentat la Universitatea de Științe Ale Vieţii din Iaşi.

Marius Ciobanu, Universitatea Ştiinţele Vieţii: Am zis că e mai uşor să realizăm toate aceste soluţii, să le definim în cadrul unor lucrări de diplomă, pe care le avem cu studenţii din cadrul disciplinei, şi atunci să venim cu soluţii reale pentru cei care ne-au cerut ajutorul de a îmbunătăţii alimentele şi de ale face funcţionale.

Odată create, tot la Universitate se fac și studii privind nivelul de acceptabilitate a potențialilor clienți pentru noile produse, ca mai apoi să ajungă chiar și pe piaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ideea inedită prin care Bianca pune umărul la revoluționarea industriei alimentare. Ar putea rezolva problemele de care antreprenorii se lovesc zilnic