Antena Meniu Search
x

România, afectată de criza șoferilor de camioane? "Avem nevoie de șoferi, dar nu avem de unde să-i luăm. Ne putem aștepta la ce e mai rău!"

Criza șoferilor profesioniști, izbucnită pe fondul creșterii exorbitante a volumelor de marfă de după lockdown, va deveni cea mai mare amenințare pentru industria locală de transport crede fondatorul Transport Academy Decebal Popescu, potrivit Profit.

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 10:54

România, afectată de criza șoferilor de camioane? "Ne putem aștepta la ce e mai rău!"
- Profimedia

"Sunt aproximativ 35.000 de companii de transport în România, care angajează direct aproape 200.000 de oameni, șoferi plus personal administrativ. Nu prea mai avem de unde să îi luăm. Nu mai e o profesie atrăgătoare", spune Decebal Popescu.

Transportul românesc, care contribuie cu circa 7% din PIB, va avea puternic de suferit, spune Popescu, potrivit Profit

"O altă problemă este rata de vaccinare a celor care lucrează în domeniu. Este foarte mică pentru că oamenii nu au încredere în autoritățile statului și asta se duce și în domeniul medical, nu mai au încredere nici în specialiști", atrage atenția antreprenorul.

Pentru acest an, omul de afaceri susține că "ne putem aștepta la ce e mai rău".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » România, afectată de criza șoferilor de camioane? "Avem nevoie de șoferi, dar nu avem de unde să-i luăm. Ne putem aștepta la ce e mai rău!"