Antena Meniu Search
x

Video Românii din afara ţării pot accesa servicii consulare online. Proiectul de lege, votat în unanimitate de Camera Deputaților

Cetăţenii din afara graniţelor ţării vor putea accesa servicii consulare online, prevede un proiect de lege care a fost adoptat ieri de plenul Camerei Deputaţilor. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.12.2023, 09:22

Vezi și

Legea urmează să meargă la promulgare, iar mai apoi, în maximum 3 luni trebuie pusă în aplicare. Această modificare a legii are scopul de a sprijini cei 5,7 milioane de români aflați în diaspora, care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la misiunile diplomatice, cum ar fi consulate sau ambasade pentru rezolvarea anumitor probleme administrative.

Vor putea depune cererile online, iar în cazul în care această cerere solicită eliberarea unor acte, le vor fi transmise prin curier. Taxa de transport va fi însă suportată de solicitant. De asemenea, unele acte vor fi transmise și online, semnate electronic de angajații consulatelor, care vor avea o astfel de semnătură.

În primele luni, serviciul va fi și unul experimental, astfel că pentru a-i fi imbunătătiţă funcționarea, cei care îl folosesc vor putea transmite sugestii și eventuale propuneri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Românii din afara ţării pot accesa servicii consulare online. Proiectul de lege, votat în unanimitate de Camera Deputaților