Antena Meniu Search
x

Video Românii sărbătoresc Crăciunul cu buget de criză. Îngrijorător este că mulți se împrumută pentru a trece de perioada Sărbătorilor

Facem cadouri de sărbători după posibilităţi. Cum totul s-a scumpit în ultima vreme, darurile vor fi mai degrabă simbolice anul acesta. Nici masa de Crăciun nu va mai fi ce-a fost. Bugetul mediu alocat de o familie pentru tot ce înseamnă sărbători de iarnă abia dacă sare de 1000 de lei. 

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 19.12.2021, 20:39

Vezi și

Bugetul mediu alocat de o familie pentru sărbatorile de iarnă abia daca depășește 1000 lei. Cam cât este acum salariul minim pe economie. Îngrijorător este că mulţi ajung să facă împrumuturi ca să aibă ce servi rudelor şi prietenilor. 

Irina Chiţu, analist financiar: Sărbatorile aceastea în pandemie sunt mai mult acasă și cu cheltuieli mai reduse. 51% au spus că vor cheltui din salariul lunii decembrie. 

Românii taie din cheltuieli de oriunde se poate

În ceea ce privește bradul de Crăciun, 13% spun că nu vor împodobi un brad, 56% îl vor folosi pe cel artificial din anii trecuți, iar 30,5% spun că au un buget de maximum 150 de lei pentru un brad. 

Pe acelaşi subiect

Buget cadouri de Crăciun

  • 65% dintre români: 509 lei 
  • 9,5% dintre români: 1000 lei

Buget masa de Crăciun 

  • 42,5% dintre români: 300 lei
  • 33,6% dintre români: între 300 și 600 lei 
  • 23,6% dintre români: (săgeata în sus) 600 lei

Buget mediu sărbători de iarnă 

  • 1.017 lei 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Românii sărbătoresc Crăciunul cu buget de criză. Îngrijorător este că mulți se împrumută pentru a trece de perioada Sărbătorilor