Antena Meniu Search
x

Românii, sfătuiţi să boicoteze vacanţele din Austria drept răzbunare pentru Schengen. Au lăsat acolo 40 de milioane de euro în 2021

Chiar dacă Austria rămâne ultimul hop în încercarea noastră de a adera la cel mai mare spaţiu lipsit de frontiere, ţara se numără printre destinaţiile preferate de români. Anual ajung în Austria sute de mii dintre conaţionalii noştri. În special cei pasionaţi de schi. Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, i-a îndeamnat subtil miercuri pe români să nu se mai ducă la schi în Austria, în contextul în care Viena se opune aderării României la Spaţiul Schengen. 

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 12:45

Vezi și

Trebuie să ţinem cont de faptul ca vorbim despre cifre de anul trecut, în care Austria încă mai avea în anumite domenii restricţii. Dar, chiar şi aşa, 130.000 români au vizitat aceasta ţară, toate sejururile însumând 400.000 de nopţi. Românii preferă Austria în perioada rece de obicei, în special pentru staţiunile de schi sau Târgul de Crăciun.

În medie, fiecare persoană cheltuie pe zi 80-100 de euro, ceea ce înseamnă că în doar un an, turiştii români au contribuit la afacerile din turismul austriecilor cu peste 40 milioane de euro. Repetăm, vorbim despre cifre dintr-un an în care încă existau restricţii, pentru că înainte de pandemie, în 2019, peste 300.000 români au vizitat Austria. 

Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu se mai ducă la schi în Austria

Ministrul Turismului le-a recomandat miercuri voalat românilor să nu mai meargă la schi în Austria. "E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că NU numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania", a declarat ministrul Turismului, la Digi24.

Ministrul austriac de Interne a declarat joi, înainte de începerea Consiliului JAI, că va vota împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. "Voi vota astăzi împotriva extinderii Schengen către România şi Bulgaria. Este greşit ca un sistem care nu funcţionează în multe locuri să fie extins în acest moment. Acum nu este momentul potrivit pentru a face acest pas", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Românii, sfătuiţi să boicoteze vacanţele din Austria drept răzbunare pentru Schengen. Au lăsat acolo 40 de milioane de euro în 2021