Antena Meniu Search
x

Video Românii, tot mai interesaţi de vinurile de calitate. Preţul unei sticle din Italia porneşte de la 25 euro, iar din Franţa poate ajunge şi la 1.000 de euro

Vinul câştigă teren în preferinţele românilor. Deşi suntem pe locul 3 în topul celor mai mari consumatori de bere, preferinţele în materie de băutură sunt în schimbare. 4 din 10 români consumă mai nou un pahar de vin cel puţin o dată pe săptămână. De obicei, roşu, autohton şi din gama premium.

Alin Stan
de Alin Stan

la 15.10.2022, 20:12

Vezi și

Interesul consumatorilor pentru vinurile de calitate se vede şi în numărul tot mai mare de wine-baruri care şi-au adunat o clientelă selectă. 

Românii, tot mai interesaţi de vinurile de calitate

Cătălin, client: Poţi să serveşti un vin alb sec şi să închei seara cu un roşu fructat şi culinar. Aici vin de des. În sensul în care în fiecare joi se organizează câte o degustare de diverse soriuri de brânză cu vin, de vin cu brânză. 

Alina şi-a deschis de curând un astfel de local, din dorinţa de a le oferi oamenilor produse premium şi pentru a-i face să se simtă bine pentru câteva ore.

Pe acelaşi subiect

Alina Novak, manager wine-bar: Acest local s-a înfiinţat din pasiune şi din această nevoie de a uita un pic de nevoile cotidiene şi în a căuta un loc plin de rafinament şi eleganţă. 

Rose-ul şi vinul roşu sunt cele mai căutate în această perioadă. 

Costel Cristian, reprezentant wine-bar: Clienţii noştri când vin la noi în locaţie, în general preferă un vin rose dacă este o perioadă caldă afară sau un spumant. Acum pentru că s-a răcit un pic afară, am început să servim mai mult vin roşu. 

Interesul tot mai mare pentru vin s-a văzut şi în numărul mare de vizitatori la RO-Wine, eveniment dedicat marilor producători români şi străini, care se desfăşoară în acest weekend la Bucureşti.

Marinela Ardelea, organizator eveniment: Avem 150 de de crame şi peste 800 de vinuri venite de la producători din 10 ţări. Avem România, Republica Moldova, Australia, Statele Unite, avem şi Italia. 

Aici ne-am întâlnit şi cu Daniel. A venit tocmai din Italia să-şi prezinte colecţia de vinuri. Preţul unei sticle porneşte de la 25 euro. 

Daniel, reprezentant cramă Italia: Primitivo este un vin foarte plăcut pentru că strugurii sunt crescuţi cu mult soare care se reflectă şi în vinul produs. Vinul nostru este expresia pământului şi al caracteristicii lui. În comparaţie cu piaţa romanească de vinuri, vinurile italieneşti sunt un pic mai ieftine.

La eveniment nu au luat parte doar marii producători, ci şi cei care se află la început de drum.  

Adrian Dumetrier, producător de vin: Producem vin din anul 2017, îmbuteliem foarte puţin. Ne-am lansat domeniul în decembrie 2021.

Oferte au fost pentru toate buzunarele. 

Alin Stan, reporter Observator: În cadrul selecţiei de vinuri premium de la acest eveniment regăsim şi această sticlă. Este un vin franţuzesc al cărui preţ este de 1000 de euro.

România se află pe locul 13 în lume la consumul de vin, cu cel puţin 23 de litri de cap de locuitor anual şi pe locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Românii, tot mai interesaţi de vinurile de calitate. Preţul unei sticle din Italia porneşte de la 25 euro, iar din Franţa poate ajunge şi la 1.000 de euro