Antena Meniu Search
x

Video Rovinieta s-ar putea scumpi cu până la 40% pentru maşinile poluante, din 2026. Pentru camioane, se vor lua în calcul kilometrii parcurşi

Rovinietele s-ar putea scumpi. În curând taxarea s-ar putea face în funcție de norma de poluare a vehiculului. În 2026, rovinieta pentru un TIR ar putea costa peste 7.000 de euro pe an. Astăzi, Ministerul Transporturilor a organizat o dezbatere publică pe această temă.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 23.05.2023, 14:17

Vezi și

În această dimineaţă s-a dezbătut la Ministerul Transporturilor proiectul de lege privind modificarea unor tarife pentru circulaţia pe drumurile naţionale. Aşadar autorităţile române sunt obligate să transpună în legislaţia noastră o directivă europeană.

Şoferii ar putea plăti taxe mai mari din 2026 în funcţie de categoria maşinii dar şi în funcţie de clasa de poluare a acesteia. Dacă acum toate autovehiculele care circulă pe drumurile naţionale plătesc o rovinietă, din 2026 diferenţierea se va face în funcţie de gradul de poluare dar şi de categoria autoturismului.

Pentru camioane se va introduce o taxare în funcţie de numărul de kilometri parcurşi, vorbim despre o aplicaţie TolRo care presupune că taxarea se va face în funcţie de acest criteriu. Dacă ne referim la autoturismele mici specialiştii estimează că odată cu aceste modificări, taxele ar putea creşte cu până la 40% pentru autoturismele poluante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Rovinieta s-ar putea scumpi cu până la 40% pentru maşinile poluante, din 2026. Pentru camioane, se vor lua în calcul kilometrii parcurşi