Antena Meniu Search
x

Satul din România unde metrul pătrat de teren se vinde cu un leu. Aici nu a mai rămas niciun locuitor

Într-un sat idilic din județul Prahova, unde nu a mai rămas niciun locuitor, metrul pătrat de teren se vinde cu un leu, scrie Observatorul Prahovean.

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 16:39

Satul din România unde metrul pătrat de teren se vinde cu un leu. Aici nu a mai rămas niciun locuitor
Satul din România unde metrul pătrat de teren se vinde cu un leu. Aici nu a mai rămas niciun locuitor - Observatorul Prahovean

Satul Gresia aparține de comuna Starchiojd, iar dintre cei opt localnici, azi nu a mai rămas niciunul. Ultima locuitoare a murit în urmă cu doi ani, iar în sat, doar două case se mai încăpățânează să rămână în picioare. În rest, doar liniște și o frumusețe ireală.

Primarul Cornel Gârbea spune că, la Gresia, metrul pătrat de teren se „negociază cu urmașii proprietarilor”, potrivit sursei citate. Negocierile pornesc și de la un leu, însă edilul avertizează că „nu avem utilități, nu am avut niciodată în acest sat, ăsta e inconvenientul”.

Sătenii nu au avut niciodată curent electric, apă curentă sau gaze, în schimb au fost binecuvântați cu aer curat, liniște și o frumusețe de poveste. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Satul din România unde metrul pătrat de teren se vinde cu un leu. Aici nu a mai rămas niciun locuitor