Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii şi militarii s-ar putea pensiona la 65 de ani, nu la 45 ca în prezent. Sfaturile Băncii Mondiale cu privire la pensii

Pensiile speciale vor fi mai mici si mai rare. Eterna discuţie privind veniturile privilegiate ale unor categorii de români este pe cale de a fi tranşată de Banca Mondială. Instituţia financiară a transmis Guvernului de la Bucureşti un proiect de reformă. 

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 20:35

Pensiile speciale vor fi mai mici si mai rare Vezi și

Vârsta de pensionare va creşte, iar acum, poliţiştii şi militarii pot ieşi la pensie chiar şi la 45 de ani. Treptat, se va ajunge la plafonul de 65 de ani din sistemul public. De asemenea, valoarea pensiilor speciale va fi limitată. Banca Mondială recomandă ca pensia să nu depăşească 65% din venitul brut, faţă de 80% în prezent. Prin urmare, pensia nu mai poate depăşi venitul net.

La cine se aplică restricţiile

Restricţiile nu se vor aplica tuturor, pentru că pensiile militarilor, poliţiştilor şi angajaţilor serviciilor secrete nu sunt considerate speciale. Primii afectaţi vor fi magistraţii şi personalul auxiliar din justiţie, unde pensia specială medie este de 19.000 de lei - cea mai mare din sistem. Piloţii şi personalul aeronautic vor câştiga mai puţin. Ei vor primi, în medie, 11.000 de lei după pensionare. Nici diplomaţii, funcţionarii din Parlament sau personalul Curţii de Conturi nu vor scăpa de restricţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Poliţiştii şi militarii s-ar putea pensiona la 65 de ani, nu la 45 ca în prezent. Sfaturile Băncii Mondiale cu privire la pensii