Antena Meniu Search
x

Video Soluția simplă prin care se pot reduce facturile la curent electric cu 10%. Puțini români o pun în practică

Astă seară este Ora Pământului, cel mai mare eveniment global de protecţie a mediului. Pământenii sunt îndemnaţi să stingă lumina, pentru a proteja resursele Terrei. Ca să nu se stingă lumina de tot, ecologişti şi experţi în energie ne îndeamnă să reducem consumul de electricitate nu doar o dată pe an, ci în fiecare zi. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.03.2024, 20:15

Vezi și

În toată lumea, cei care preţuiesc planeta vor stinge lumina în seara aceasta la ora opt şi jumătate. 

  • Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica: Este o atragere a atenţiei, o lecţie pe care trebuie s-o învăţăm toţi, că până la sfârşitul lui iunie - iulie consumăm resursele aferente acestui an. Dacă România stinge lumina o oră, alte ţări pot trăi câteva zile cu energia aceasta economisită. 
  • Ciprian Cherciu, Asociația Comunităților de Energie: Ora pământului poate fi şi ora buzunarului nostru. Orice oră în care poluăm mai puţin, consumăm mai puţin. 

Instituţiile publice din toată ţara vor urma exemplul, inclusiv Guvernul şi Parlamentul. În multe case va fi beznă din motive ecologice. 

Fiecare dintre noi putem ajuta planeta în fiecare zi prin gesturi mărunte

Pe acelaşi subiect
  • Mădălina Chițac, reporter Observator: Televizorul, chiar dacă este oprit dar stă în continuare în priză, acesta consumă energie electrică. De altfel, cea mai mare risipă de energie provine din faptul că ţinem în priză încărcătoare sau electrocasnice pe care nu le folosim. Dacă am scoate din priză aparatura pe care nu o utilizăm, asta înseamnă o reducere de 10% la consumul de energie
  • Alexandru Mureșan, expert energie: Să utilizăm un sistem de iluminat bazat pe surse led. Acest sistem de iluminat are un consum de 7-10 ori mai mic decât sursele clasice de iluminat. Putem utiliza acei senzori cu mişcare, care în momentul în care intrăm sau ieşim dintr-o cameră, îi sesizează. 

Termostatele inteligente pot să diminueze consumul cu 20%

Consumul naţional de electricitate a scăzut cu aproape şase procente anul trecut în primele 11 luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2022. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Soluția simplă prin care se pot reduce facturile la curent electric cu 10%. Puțini români o pun în practică