Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt românii care vor primi facturi mai mici la energie electrică și gaze. Vești bune pentru consumatori

Vin veşti bune pentru consumatorii de energie electrică şi gaze, adică pentru noi toţi. Vom plăti mai puţin la factură. Clienţii care încheie noi contracte primesc în acest moment oferte mai mici, unele sub plafonul impus de Guvern.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 06.02.2024, 14:00

Vezi și

E primul semn că se termină criza din energie. La gaze, plafonul este de 0,31 lei pe kWh. Însă pe comparatorul ANRE găsim oferte mai mici decât această limită de preţ.

La curent, ofertele gravitează în jurul plafoanelor şi în funcţie de consum. Aici, reducerile sunt mai mici comparativ cu cele de la gaz. Clienții cu un consum sub 100 de kWh au la dispoziție 19 oferte egale cu prețul din plafon - 0,68 lei/kWh.

Plafon de 80 de bani pentru consum între 100 și 255 kWh

Pentru pragul următor de consum, adică între 100 și 255 kWh, plafonul este de 80 de bani. Aici există un singur furnizor care are un preț mai mic de atât, de 0,77 lei/kWh.

Pentru consum mare, de peste 255 kWh, există mai multe oferte sub prețul de 1,3 lei /kWh, adică 1,16 lei. Contractele se încheie, de regulă, pe un an. Consumatorii au garanţia, în felul acesta, că nu vor primi facturi duble anul viitor, când expiră schema de plafonare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 27 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Cine sunt românii care vor primi facturi mai mici la energie electrică și gaze. Vești bune pentru consumatori