Antena Meniu Search
x

Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați

Cel mai mare dezvoltator de energie solară din Europa se pregăteşte să intre pe piaţa din România. Este vorba despre o companie preluată de British Petroleum care va investi în energia verde. Gigantul din energie are venituri anuale cât Produsul Intern Brut al României şi aproape 90.000 de angajaţi.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 12:08

Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați - Lightsource BP

Lightsource bp este brațul pentru energie regenerabilă al grupului bp la nivel mondial. Potrivit profit.ro, gigantul petrolier britanic bp (fosta British Petroleum) are venituri anuale de peste 200 miliarde lire sterline, cu circa 87.800 angajați.

La finalul anului trecut, bp a fost de acord să achiziționeze participația de 50,03% pe care nu o deține deja în Lightsource, astfel încât să aibă controlul total, pentru 254 milioane lire sterline. Planul diviziei este să se extindă și în România, după achiziția sa completă de către bp.

Lightsource a fost lansat în 2010 ca un startup cu 6 angajați. Astăzi are sediul la Londra și birouri în mai multe orașe-cheie la nivel global, cu 1.200 angajați. Pentru 2022, Lightsource bp a raportat un EBITDA de 287 milioane lire sterline. bp a devenit acționar în 2017. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri economice » Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați