Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Studenţii pot primi 10.000 de euro, cu garanţie de la stat. Pe ce pot cheltui banii obţinuţi prin credit

Studenţii, familiile şi cuplurile pot lua credite garantate de stat, potrivit noului proiect aprobat de Guvernul României. Banii pot fi folosiţi pentru finalizarea studiilor sau pentru achitarea cheltuielilor cu creşa sau grădiniţa, dar şi pentru achiziţionarea unei maşini noi sau chiar ca avans pentru o casă nouă. 

De Clara Mihociu la 30.06.2022, 13:51
Vezi și

Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, un proiect prin care studenţii pot contracta credite de 10.000 de euro, iar familiile şi cuplurile pot lua credite de 15.000 de euro, care vor fi garantate de stat.

Pentru ce pot fi folosiţi banii obţinuţi din credite garantate de stat

Clara Mihociu, reporter Observator: În cazul studenţilor vorbim despre sume de 10.000 de euro pe care îi pot lua, garantaţi de stat în proporţie de 80%, bani pe care îi pot folosi pentru a-şi finaliza studiile, fie că vorbim de facultate, masterat sau doctorat. Pot să îşi plătească cazarea la cămin sau în regim privat, o chirie. Pot să îi folosească pentru tot ce au nevoie în timpul facultăţii şi, mai mult decât atât, pentru publicarea lucrărilor ştiinţifice pe care le fac în cadrul studiilor acestora.

Când vine vorba despre cupluri şi tinere familii, suma este de 15.000 de euro, bani garantaţi de stat într-o mare proporţie, şi care pot fi folosiţi pentru a plăti creşa copilului sau grădiniţa, ori studiile private la o şcoală pentru cel mic. În acelaşi timp, îi pot da ca avans pentru o nouă locuinţă sau pentru o maşină mai mare, în cazul în care au o familie numeroasă.

Pe acelaşi subiect

Din toamnă ar urma să se dea aceste sume, rămâne de văzut care vor fi condiţiile şi câţi studenţi vor aplica.

Cum pot fi cheltuiţi banii din Family Start

  • cheltuieli pentru creşă, pentru grădiniţă, pentru after school, dacă au copii;
  • pentru achiziţionarea unui autoturism cu mai multe locuri;
  • avans pentru contractarea unei locuinţe;
  • alte nevoi personale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Studenţii pot primi 10.000 de euro, cu garanţie de la stat. Pe ce pot cheltui banii obţinuţi prin credit