Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Doar 4 din 10 angajaţi îşi cunosc sarcinile de la locul de muncă. Cum se pot îmbunătăţi performanţele salariaţilor

Dacă vi se pare că angajaţii dumneavoastră nu ating performanţele pe care vi le doriţi, nu ar strica să vă asiguraţi că ştiu bine ce au de făcut. Un studiu recent prezentat la un eveniment dedicat antreprenorilor scoate la iveală date suprinzătoare despre felul în care angajaţii se raportează la sarcinile de lucru. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.06.2023, 09:16

Vezi și

Sunt rezultate surprinzătoare legate de aspecte esenţiale care ţin de performanţelor angajaţilor la locul de muncă. În ceea ce priveşte responsabilităţile, nu puţini sunt cei care spun că nu îşi cunosc întru totul sarcinile de lucru, mai exact 6 din 10 angajaţi. Specialiştii din Resurse Umane recomandă antreprenorilor ca sarcinile de lucru să fie bine trasate şi explicate celor care trebuie să le ducă la bun sfârşit şi cuprinse într-o fişă post.

Cât de des sunt evaluaţi angajaţii la locul de muncă

Performanţa angajaţilor trebuie evaluată, lucru care nu se întâmplă foarte des în companiile din ţara noastră. Două treimi dintre angajaţi susţin că sunt evaluaţi rar sau chiar deloc, în plus evaluare trebuie făcută în baza unor criterii clare şi în baza unor calendare adaptate specificului fiecărei companii.

Bonusurile nu sunt folosite de antreprenori ca un instrument care să sporească atât implicarea, cât şi competitivitatea angajaţilor. Doar 8% din bonusurile acordate angajaţilor din ţara noastră sunt date pentru performanţă, în timp ce 25% dintre bonusuri sunt date doar de sărbători iar 30% dintre ele sunt oferite doar pentru îndeplinirea sarcinilor de lucru pentru care angajaţii primesc salariul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Studiu: Doar 4 din 10 angajaţi îşi cunosc sarcinile de la locul de muncă. Cum se pot îmbunătăţi performanţele salariaţilor