Antena Meniu Search
x

Video Super-bogaţii planetei câștigă 2,7 miliarde de dolari pe zi: 1% din populaţia globului deţine 60% din averea lumii

Există o altă situaţie îngrijorătoare, la un alt nivel de data aceasta. Cea a prăpastiei tot mai adânci dintre bogaţii lumii şi restul populaţiei. Şi amplificată, în mare parte, chiar de pandemie.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 17:27

Vezi și

Conform unei analize făcute de organizaţiile care luptă împotriva sărăciei, evenimentele din ultimii ani au făcut ca 60% din averea lumii să ajungă la 1% din populaţia globului. Explicabil dacă ne gândim că majoritatea proprietăţilor se află în posesia acestora. Astfel, averea acestora a crescut cu peste 25 de trilioane de dolari doar în ultimii doi ani, iar analiştii spun că pentru prima dată în ultimii 25 de ani, s-a putut observa o creştere simultană a bogăţiei extreme şi sărăciei absolute.

Super-bogaţii globului câștigă și 2,7 miliarde de dolari pe zi

Conform aceleiaşi analize, super-bogaţii globului au ajuns să câştige 2,7 miliarde de dolari pe zi, în timp ce aproape 1 miliard de oameni se luptă în acest moment cu foametea. Cu alte cuvinte, pentru fiecare 1 dolar obţinut de 90% din populaţia mai puţin avută, fiecare miliardar îşi sporeşte averea cu aproape 1,7 milioane de dolari.

Pentru a contracara această inegalitate, organizaţiile care luptă împotriva sărăciei cer guvernelor naţionale taxarea suplimentară, cu 5%, a multimilionarilor şi miliardarilor, dar şi aplicarea de impozite pe câştigurile excepţionale sau creşterea permanentă a taxelor pentru cei mai înstăriţi. Cu banii obţinuţi, spun aceleaşi asociaţii, s-ar putea scoate din sărăcie, atenţie, 2 miliarde de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Super-bogaţii planetei câștigă 2,7 miliarde de dolari pe zi: 1% din populaţia globului deţine 60% din averea lumii