TRUCURILE pe care le folosesc restaurantele fast-food ca să ne facă să mâncăm MAI MULT
De la mărimea porţiilor până la mirosul din restaurant, lanţurile fast-food folosesc o serie de trucuri pentru a se asigura că cei care le trec pragul vor consuma cât mai mult posibil
De la mărimea porţiilor până la mirosul din restaurant, lanţurile fast-food folosesc o serie de trucuri pentru a se asigura că cei care le trec pragul vor consuma cât mai mult posibil
Porţiile duble la preţuri mai mici, mirosul din restaurant, imaginile cu produse care mai de care mai apetisante sunt doar câteva dintre trucurile folosite de restaurant pentru a ne face să comandăm mai mult decât avem nevoie
Un studiu realizat recent arată faptul că obezitatea a atins un prag alarmant! În 2008, de exemplu, peste 1,4 miliarde de oameni erau clasificaţi ca fiind supraponderali, iar aproape 500 de milioane erau obezi. În Europa, rata obezităţii este undeva mai jos de 10%, în timp ce în România 23% dintre persoane suferă de această boală, scriu cei de la Daily Mail. Aşa cum era de aşteptat, pe primul loc se află Statele Unite ale Americii, unde mai bine de 60% dintre locuitori sunt persoane supraponderale sau obeze.
Cercetătorii dau vina acestei boli pe alimentaţie şi lipsa mişcării. În ciuda avertismentelor din ce în ce mai acerbe ale specialiştilor, oamenii sunt păcăliţi de trucurile restaurantelor de tip fast-food, uitând să consume alimente proaspete şi sănătoase.
Ofertele pentru porţiile mai mari, mirosul asociat mâncării, tot felul de jucării oferite pentru meniuri, comoditatea oamenilor, imaginile cu produse care te fac să îţi fie poftă duc la consum în exces, din păcate, fără să ne dăm seama.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰