Antena Meniu Search
x

Video Urmările falimentului City Insurence: preţurile RCA ar putea fi plafonate 6 luni. Cât ar putea plăti un şofer începător

Preţurile RCA ar putea fi plafonate pentru 6 luni la propunerea autorităţilor. Asiguratorii vor fi obligaţi să respecte preţurile de referinţă şi să vândă asigurări la tarife corecte, şi nu la cele practicate până acum.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 18.02.2022, 19:27

Vezi și

După falimentul City Insurence, Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus ca toate companiile de asigurare să vândă poliţe RCA la preţurile de referinţă din piaţă, nu la cele actuale. De altfel, preţurile vor fi plafonate timp de 6 luni. Pentru un şofer de vârsta de până la 30 de ani, care conduce o maşină cu un motor mediu, preţul de referinţă ar fi de aproximativ 1.500 de lei. Pentru o maşină cu un motor mai puternic, preţul de referinţă ar fi de aproximativ 1.700 de lei.

Pe măsură ce vârsta şoferului este mai înaintată, iar experienţa sa la volan este mai mare, şi tarifele de referinţă scad. Un proiect de hotărâre ar putea fi adoptat săptămâna viitoare în Guvern şi va fi adoptat o dată cu publicarea sa în Monitorul Oficial. Cu alte cuvinte, de măsura plafonării poliţelor RCA ne-am putea bucura chiar din această lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Urmările falimentului City Insurence: preţurile RCA ar putea fi plafonate 6 luni. Cât ar putea plăti un şofer începător