Antena Meniu Search
x

Statul va acorda 30 de vouchere victimelor violenţei domestice, deşi doar anul trecut au fost înregistrate 70.000 de cazuri

Statul începe distribuirea voucherelor acordate victimelor violenţei domestice. De 19 ani în România există o lege care prevede ajutorarea victimelor. Dar nu cu bani. Când autorităţile şi-au dat seama că sprijinul financiar e vital, n-am avut metodologie de aplicare a legii. Iar acum, când pare că totul este în sfârşit în regulă aflăm că numărul voucherelor prevăzute pentru acest an este de... 30. Asta într-o ţară în care doar anul trecut s-au înregistrat peste 70.000 de cazuri de violenţă domestică, potrivit datelor oficiale.   

de Redactia Observator

la 23.10.2023, 13:41

Vezi și

Cuantumul acestor vouchere va fi calculat în funcţie de motivele pentru care sunt solicitate. Valoarea lor nu poate depăşi cinci salarii minim brute pe ţara noastră, adică maximum 16.500 de lei.

Vorbim de o lege care este în vigoare din 2004. Timp de 15 ani, însă, ţara noastră a ignorat toate avertizările trimise de organizaţiile de la nivel european şi până în 2019 nu am avut transpusă în legislaţie această variantă. 

În ultimii patru ani, această prevedere a fost inclusă în legislaţie, dar nu a avut o metodologie. Abia în această vară s-a stabilit cum şi în ce condiţii vor fi acordate tichetele. Până la finalul acestui an vor fi acordate 30 de vouchere acest victime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Statul va acorda 30 de vouchere victimelor violenţei domestice, deşi doar anul trecut au fost înregistrate 70.000 de cazuri