Antena Meniu Search
x

Admitere Liceu 2021. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro

Prima etapă a repartizării în licee a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională a avut loc, sâmbătă, după ce anterior a fost publicată ierarhia mediilor la nivel naţional. Elevii şi părinţii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi. În Bucureşti, opt elevi au media de admitere 10.

de Redactia Observator

la 24.07.2021, 10:16

Admitere liceu 2021. Prima etapă a repartizării elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională are loc sâmbătă
Admitere liceu 2021. Prima etapă a repartizării elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională are loc sâmbătă - Hepta

UPDATE 10:14: Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021 - 2022). 

Au fost repartizați 89.983 de elevi (98,54%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315): 57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați - la filiera tehnologică. 348 de candidați au fost admiși cu media 10. În total, au fost completate 1.760.684 de opțiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opțiuni completate (91.315) au intrat la prima opțiune.  

1.332 de elevi nu au fost repartizați în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanțială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi). Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 - 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.  Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9 - 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată. Detalii 

Pe acelaşi subiect

Ştire iniţială: Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate, sâmbătă, pe site-ul http://admitere.edu.ro. Repartizarea computerizată ţine cont de preferinţele completate de către elevi şi părinţi, dar şi de media de admitere. Acesta se compune din media la Evaluarea Naţioală, în proporţie de 80%, şi media generală a claselor V-VIII, în proporţie de 20%. Părinţii şi elevii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi.

Opt elevi din Capitală au media de admitere de 10

În 15 iulie a fost publicată ierarhia absolvenţilor, în funcţie de media de admitere. În Bucureşti, opt elevi au media de admitere 10. Este vorba despre doi elevi de la Şcoala 97 şi câte unul de la Colegiul ”Tudor Vianu”, Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic ”Jean Monnet”, Şcoala Gimnazială nr. 117, Şcoala Gimnazială nr. 195 şi Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

După repartizarea computerizată, în perioada 25 – 28 iulie, are loc Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. În 29 iulie, se afişează locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere şi încpe cea de-a doua etapă de repartizare, cu procedurile prliminare. Repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Admitere Liceu 2021. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro