Antena Meniu Search
x

Video Anul universitar începe cu restricţii pentru studenţi. Pregătirile sunt în toi: în febra cazărilor, cei nevaccinaţi pot opta pentru un test COVID

Toamna se numără bobocii. Chiar şi în campusurile studenţeşti. La Iaşi, universităţile s-au pregătit cum au ştiut mai bine pentru începerea noului an universitar, cu reguli bine stabilite, tururi ghidate sau evenimente de bun venit.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.09.2021, 12:17

Vezi și

Evenimente cu tradiție la universitățile din Iași

La Universitatea de Medicină și Farmacie, studenții trec prin cel mai important moment al lor, acum, la început de an universitar. Primesc primele halate albe din viața lor, primele halate în calitate de studenți la medicină și sunt emoționați pentru acest lucru.

Studenții din ani mai mari merg cu ei în tururi ghidate prin universitate pentru a le arăta unde este biblioteca, unde sunt amfiteatrele unde vor da examenele și cele mai importante obiective pe care trebuie să le cunoască, dar și obiectivele turistice din Iași le sunt prezentate.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pentru al 10-lea an consecutiv, are loc evenimentul „Bun venit la UAIC”, acolo, la corturi deja pregătite de ieri. Începând de astăzi, tinerii pot veni și pot primi informații despre fiecare facultate în parte, dar și despre diverse locuri pe care le pot vizita în Iași, ce pot face în timpul liber și chiar pot găsi oferte de muncă dacă își doresc ca pe timpul anilor de studiu să și lucreze.

De asemenea, la Universitatea Tehnică începe, de astăzi, febra cazărilor, pentru că pot veni tinerii să-și aducă bagajele, să se mute în cămin, acolo unde își vor petrece cea mai mare a timpului în noul an universitar. Înainte de asta trebuie să treacă de un test important. Cei nevaccinați vor fi și testați pentru a vedea dacă sunt sau nu infectați cu COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Anul universitar începe cu restricţii pentru studenţi. Pregătirile sunt în toi: în febra cazărilor, cei nevaccinaţi pot opta pentru un test COVID