Antena Meniu Search
x

Video Avem internet rapid, dar nu știm să îl folosim. Românii, pe ultimul loc la capitolul competenţe digitale

Avem una dintre cele mai mari viteze de internet din lume, păcat că nu avem ce să facem cu ea. O spune chiar o statistică la nivelul Uniunii Europene, care arată că suntem pe ultimul loc la capitolul competenţe digitale.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.02.2021, 10:51

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vorbim atât de competențe digitale de baza cât și de cele avansate, care la noi în țară nu au ținut deloc pasul cu dezvoltarea sectorului IT.

Specialiștii spun că se întâmplă acest lucru în lipsa unui program național de pregătire a angajaților, lucru care ne plasează pe ultimul loc în UE și în privința participării angajaților la cursuri de formare care să îi ajute să se descurce mai bine pe calculator la locul de muncă.

Mai exact, doar 1,6% dintre angajații români au participat la diferite cursuri de formare profesională, în comparație cu angajații din Suedia, unde 37% dintre ei au participat la astfel de cursuri. La acest capitol stăm mai prost și decât bulgarii.

Rezultatul, spun specialiștii, se va accentua tot mai mult în perioada următoare și anume vom avea tot mai multe echipamente avansate care vor stă nefolosite în depozitele firmelor sau în depozitele instituțiilor publice. Ne-am obișnuit să vedem deja asta în spitale, de exemplu.

Același studiu arată că 18% dintre români nu au pornit nici măcar o singură dată un calculator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Avem internet rapid, dar nu știm să îl folosim. Românii, pe ultimul loc la capitolul competenţe digitale