Antena Meniu Search
x

Bacalaureat și Evalaure națională, posibil în iulie, spune ministrul Educației, fără materia din semestrul II

Bacalaureatul și Evalaurea națională, e posibil să se desfășoare în iulie, spune ministrul Educației, fără materia din semestrul II. Monica Anisie a anunțat și când se pot relua cursurile elevilor.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 07.04.2020, 14:55

Coronavirus în România
Bacalaureat și Evalaure națională, posibil în iulie, spune ministrul Educației, fără materia din semestrul II - Facebook
  • Ministrul a anunțat când e posibil să se reia școlile.
  • Au fost anulate simulările naționale.

Bacalaureatul și Evalaurea națională, e posibil să se desfășoare în iulie, spune ministrul Educației, fără materia din semestrul II. Monica Anisie a anunțat și când se pot relua cursurile elevilor.

Monica Anisie a vorbit marți despre modalitățile în care elevii vor putea încheia anul școlar, suspendat în acest moment din cauza stării de urgență. Cele mai importante momente sunt cele care se referă la elevii din anii terminali de gimnaziu și liceu. Minsitrul Educației a precizat că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie.

"Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a  VI-a şi olimpiadele naţionale.", a adăugat Monica Anisie.

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele pentru al doilea semestru vor fi concepute doar din materia studiată până la 11 martie 2020, când au fost suspendate cursurile, a mai anunţat Monica Anisie. 

Ministerul Educaţiei afirmă că MEN a fost în „strânsă legătură” cu profesorii şi cu inspectoratele şcolare pentru a se asigura că elevii fac cursuri online, Anisie a precizat că reprezentanţii Ministerului sunt „conştienţi” că accesul unora dintre elevi la noile tehnologii este unul dificil, motiv pentru care autorităţile au început să aloce tablete copiilor din medii dezavantajate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Bacalaureat și Evalaure națională, posibil în iulie, spune ministrul Educației, fără materia din semestrul II