Antena Meniu Search
x

Foto Barem Limba Română BAC 2023. Cum se rezolvă subiectele la Română

Barem Bacalaureat 2023 Limba Română. Ministerul Educaţiei a publicat baremele de corectare şi notare pentru proba de Limba și Literatura Română.

de Redactia Observator

la 26.06.2023, 16:07

Pe toate grupurile de elevi şi de profesori, în ultima săptămână, se vehicula că ar putea pica, la subiectul III, operele Ion sau Moromeţii. Iată că astăzi, elevii au avut de scris un eseu în care să prezinte particularităţile unui text narativ de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Baremul de corectare la proba de Limba și Literatura Română a fost publicat, luni, 26 iunie 2023, pe site-ul edu.ro.

Barem Limba Română BAC 2023 - Profil uman

Cum se notează subiectele la Română primite astăzi la Bacalaureat 2023, la profilul uman.

Pe acelaşi subiect

Barem Limba Română BAC 2023 - profil uman

Citește și: Zodiile care au noroc la BAC 2023. Nativii Berbec se află în fruntea listei

Barem Limba Română BAC 2023 - Profil real

Cum se notează subiectele la Română primite astăzi la Bacalaureat 2023, la profilul real.

Barem Limba Română BAC 2023 - Profil real

Barem Limba Română BAC 2023 - Profil real

Bacalaureat 2023. Ce au avut de rezolvat elevii la punctul III la Limba și Literatura Română

Bacalureat 2023 a început luni, 26 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, anunță ministerul Educației. Conform calendarului, marți, urmează proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 28 iunie, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării. Joi, 29 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă, elevii de clasa a 12-a urmând să afle primele rezultate, înainte de contestații, pe 3 iulie.

La subiectul trei, absolvenţii de liceu au avut de redactat un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unui text narativ de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Afişarea rezultatelor/depunerea contestaţiilor la BAC 2023

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online). Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Documente: E_a_romana_real_tehn_2023_bar_06.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Barem Limba Română BAC 2023. Cum se rezolvă subiectele la Română