Antena Meniu Search
x

Video Bullying-ul, drama ascunsă din școlile românești. Fată bătută de alte adolescente, în Timiș, copil făcut sac de box la Constanța: "Croşeu de dreapta!"

Vorbim la Observator zilnic despre violenţele din şcoli, dar ce urmează e greu de crezut. În Hunedoara, un profesor a strâns de gât un adolescent, chiar dacă erau la doi pași de polițiștii care veniseră tocmai să învețe liceenii să nu se mai bată între ei. Şi la Constanţa un copil a fost transformat în sac de box de un coleg, în timp ce în şcoală avea loc o campanie antibullying. Vă atenţionăm că urmează imagini şocante, care v-ar putea afecta emoţional. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.06.2021, 22:26

Vezi și

Imaginile greu de privit în care un copil este bătut crunt au fost suprinse ieri într-o şcoală din Constanţa chiar de colegi în timpul pauzei.

Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța: A fost o situație de violență fizică în formă agravată și într-o manifestare dură.

Poliţia a fost chemată imediat. La fel şi părinţii elevului lovit, care nu vor depune însă plângere.

Iris Sarchizian, director școală Constanța: Copiii au declarat în față părinților, la organele abilitate, la poliție, că aveau un conflict mai vechi care a degenerat violent.

Pe acelaşi subiect

Copiii au primit consiliere psihologică în unitatea de învăţământ. Atât şcoala cât şi Inspectoratul au deschis acum o anchetă. Părinţii colegilor de clasă susţin că elevul agresor nu ar fi la primul gest violent. 

Tatăl unei eleve: Cred că este o anumită lipsă de educaţie pentru acest copil şi cred ca are nevoie de ajutorul unui psiholog. Nu este normal, mai ales ca ştiu că nu este prima oară. În clasa a doua a mai avut sigur un astfel de eveniment, nu ştiu ce s-a mai întâmplat până în clasa a şasea.

Fată bătută și umilită de alte adolescente, în Dudeștii Vechi

Aceste imagini au fost suprinse în apropierea unei şcoli din comuna Dudeştii Vechi, judeţul Timiş. Victima este o fată de clasa a noua, care tocmai ieşise de la ore şi se îndrepta spre casă. Adolescenta a fost agresată de un grup de fete de clasa a şasea. Alături de ele sunt alţi copii care fimează şi, culmea, le încurajează pe bătăuşe. 

Croşeu.

Croşeu. 

Croşeu de dreapta.

Băi, nu pot să filmez. Aici, cu Tarzan în junglă. 

Bono Cucalan, primar Dudeştii Vechi: Au avut ceva de împărţit pentru un băiat, pentru un prieten s-au certat. 

Poliţia a deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe după ce părinţii tinerei bătute au depus pângere. În Hunedoara însă, agresorul ar fi fost un profesor. Un elev de 16 ani a mers la polițiștii care se aflau în curtea liceului unde avea loc o acțiune despre violența în școli și le-a spus că unul dintre dascăli l-a strâns de gât. 

Ilie Parvan, inspector şcolar. general Hunedoara: Le-am cerut, mă rog, au făcut-o şi ei, să verifice evenimentele, o cercetare internă  şi mă rog, să ia declaraţii de la profesori, de la elevi. 

Adolescentul ar fi intrat într-o altă clasă decât a sa, pentru a căuta un coleg şi ar fi fost obraznic. A fost dat afară cu forţa de profesorul care şi-a pierdut cumpătul. În acest caz, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » Bullying-ul, drama ascunsă din școlile românești. Fată bătută de alte adolescente, în Timiș, copil făcut sac de box la Constanța: "Croşeu de dreapta!"