Antena Meniu Search
x

Video Calitatea predării online, motivul pentru care unii elevi copiază la examene

Să copieze şi să trateze şcoala superficial sunt lecţiile mai puţin bune pe care copiii le-au învăţat într-un an de pandemie. Aşa se poate înţelege mai uşor povestea recentă cu cei 45 de studenţi la drept exmatriculaţi, după ce au fost prinşi copiind. Specialiştii în educaţie au analizat felul în care arată şcoala, după experienţa cursurilor online.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.03.2021, 10:18

Vezi și

Unii elevi copiază la examene, pentru că nu înţeleg nimic din cursurile online

Analiza specialiştilor în educaţie porneşte de la cazul celor 45 de studenţi şi încearcă să îl pună în contextul invăţământului online din ultimul an.

Măsura exmatriculării este una meritată, spun specialiştii, însă vina trebuie privită în profunzime. De ce? Pentru că s-a trecut subit la şcoala online, fără protocoale, fără metodologie, iar acest lucru a creat o situaţie prin care elevii şi studenţii au putut să fraudeze mai uşor.

S-a socializat mai mult pe canale alternative de comunicare, chiar fără ştirea cadrelor didactice, iar acestea au fost folosite clandestin şi în timpul examenelor.

Mai mult decât atât, majoritate elevilor şi studenţilor s-au plâns de calitatea predării online, au spus foarte mulţi dintre ei că nu înţeleg ce li se predă, aşa că au fost tentaţi să copieze în timpul examenelor.

Dacă ne referim la învăţământul superior, unele examene au devenit simple formalităţi, iar altele au fost atât de dure, încât a scăzut calitatea învăţământului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Calitatea predării online, motivul pentru care unii elevi copiază la examene