Antena Meniu Search
x

Elevii români care ar urma să primească până la 5.000 de lei. Anunţul făcut de ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei propune premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din această vară, fiind elaborat un proiect de Hotărâre de Guvdern în acest sens. Elevii de clasa a VIII-a ar urma să primească 2.000 de lei, iar cei de-a XII-a ar urma să primească 5.000 de lei, fiind în total 558 de beneficiari.

de Redactia Observator

la 25.07.2023 , 22:38

Elevii care ar urma să primească până la 5.000 de lei. Anunţul făcut de ministerul Educaţiei
Elevii care ar urma să primească până la 5.000 de lei. Anunţul făcut de ministerul Educaţiei - Shutterstock

"Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie-iulie 2023", anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că proiectul prevede premierea, cu suma de 2.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2023.

Câţi absolvenţi ar urma să primească suma de 5.000 de lei

Articolul continuă după reclamă

În plus, ar urma să fie premiaţi, cu suma de 5.000 de lei, fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat (78 la examenul naţional bacalaureat, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la examenul de bacalaureat german).

Pe acelaşi subiect

"În total, sunt propuşi pentru a fi premiaţi 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu. Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru", a mai transmis ministerul, potrivit news.ro.

"Parte integrantă a politicilor educaţionale promovate Ministerul Educaţiei"

Potrivit Notei de fundamentare a actului suspus dezbaterii publice, "identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România şi anume principiul calităţii". 

"Materializarea unui astfel de demers se înscrie pe linia programelor dezvoltate de ME pentru susţinerea excelenţei şcolare în învăţământul preuniversitar şi este în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare", se mai arată în document.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Stiri economice » Elevii români care ar urma să primească până la 5.000 de lei. Anunţul făcut de ministerul Educaţiei