Antena Meniu Search
x

Contestaţii la Bac 2023. Unde se depun şi cum arată cererea

Peste 110.000 de elevi au susţinut, în aceste zile, probele de la examenul de Bacalaureat 2023, iar specialiştii se aşteaptă ca mulţi dintre ei să conteste rezultatele de la Bac 2023, indiferent că vorbim despre elevi care nu au obţinut notă sau medie de trecere ori că vorbim despre elevi care doresc să aibă o medie mai mare.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 08:09

  • Elevii din România aşteaptă cu nerăbdare afişarea rezultatelor de la Bacalaureat 2023.

Examenul de Bacalaureat este considerat primul examen important al vieţii, iar elevi din întreaga Românie şi-au propus în 2023, ca în fiecare an, să obţină note cât mai mari la Bac 2023, pentru a-şi adjudeca, în cele din urmă, un loc la facultatea dorită sau măcar un culoar cât mai accesibil spre aceasta.

Sigur, ar urma să existe şi mulţi nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bac 2023, iar măcar o parte dintre aceştia ar urma să depună contestaţii în ceea ce priveşte rezultatele parţiale, aşa că este important să aflăm unde şi cum se pot depune aceste contestaţii.

Calendarul actualizat al sesiunii de Bac 2023 arată că rezultatele parţiale ar urma să fie afişate luni, 3 iulie 2023, până în ora 12.00. Elevii care sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute au doar şase ore la dispoziţie să depună contestaţii, acestea urmând a fi depuse tot luni, 3 iulie 2023, între orele 12.00 şi 18.00.

Unde şi cum se depun contestaţiile la Bac 2023

Pe acelaşi subiect

Specialiştii susţin că elevii care sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bac 2023 pot depune contestaţii la centrul unde au susţinut examenul. Dacă aţi susţinut examenul la liceul sau colegiul de care aparţineţi, atunci tot acolo puteţi depune şi contestaţia.

Conform portalinvatamant.ro, "candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună sau să transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere".

Model de cerere de contestaţie

Specialiştii susţin că elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bac 2023 au de completat o cerere în care trebuie să specifice proba la care solicită reevaluarea notei, când a avut loc sesiunea, în vară sau în toamnă, data exactă la care s-a desfăşurat proba, disciplina şi tipul de subiect.

Vă reamintim că, dacă în urma reevaluării lucrării apare o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, există posibilitatea ca lucrarea să ajungă la o a treia comisie, înainte de a fi stabilită nota finală.

Unde se pot vedea rezultatele contestaţiilor

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2023, cele de după rezolvarea contestaţiilor, ar urma să fie afişate la centrul unde s-a susţinut şi examenul propriu-zis. Există posibilitatea ca rezultatele să fie afişate şi online. În principiu, rezultatele de după contestaţii ar urma să fie afişate vineri, 7 iulie 2023.

În baza acestor rezultate, elevii ştiu ce paşi au de urmat în viaţă, respectiv dacă au şanse sau nu să ajungă la facultatea şi specialitatea dorite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Contestaţii la Bac 2023. Unde se depun şi cum arată cererea