Antena Meniu Search
x

Video Controversă legată de transportul elevilor la şcoală. Marele risc: pierderea gratuităţii

Parlamentarii care dezbat în aceste zile noile Legi ale Educației vor și modificarea condițiilor în care se finanțează transportul copiilor către unitățile de învățământ. Asociațiile elevilor se tem însă că, odată adoptate, schimbările ar putea duce la blocaje și, concret, la pierderea gratuității de care beneficiază în prezent cei mici. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 25.04.2023, 08:37

Vezi și

"Mai multe amendamente în ceea ce priveşte gratuitatea elevilor la transport au fost votate în cadrul ședinței Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților. Practic, de acum încolo consiliile judeţene nu vor mai fi implicate în procedura de contractare cu operatorii de transport. Transportul în localitate rămâne plătit de primării, iar restul ar urma să fie suportat din bugetul de stat", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Elevii ar putea rămâne fără transport gratuit

"Asociaţia elevilor din Constanţa atrage atenţia că această propunere ar putea genera un blocaj, iar elevii ar putea rămâne fără gratuitate, cum s-a mai întamplat de altfel. Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că este de acord cu propunerea susținută de partide, doar că trebuie asigurat un control al prețurilor, mai ales pentru transportul județean și interjudețean", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Controversă legată de transportul elevilor la şcoală. Marele risc: pierderea gratuităţii