Antena Meniu Search
x

Definitivat 2022. Au fost publicate primele rezultate. Până când pot fi depuse contestaţii

Rezultate Definitivat 2022. Rata de promovare din sesiunea 2022 (medii mai mari sau egale cu 8) înregistrată în urma desfăşurării probei scrise din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar, înainte de contestaţii, este 70,80% (72,90% în 2021), informează Ministerul Educaţiei.

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 18:20

Au fost publicate primele rezultate ale examenului de Definitivat 2022
Definitivat 2022. Au fost publicate primele rezultate - Profimedia

Rezultatele obţinute de candidaţi la examenul de Definitivat 2022 au fost publicate miercuri, la ora 13:00, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen. Astfel, au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă, 5.136 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

Condiţii pentru a promova examenul de Definitivat 2022

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Proba scrisă a fost susţinută în 42 de centre de examen la 98 de discipline, iar lucrările au fost evaluate în 7 centre organizate la nivel naţional, relatează Agerpres. Dintre cei 8.615 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost prezenţi la proba scrisă cei 7.586 de candidaţi (93,65%) care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologia de examen:

Pe acelaşi subiect
  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an;
  • calificativul pentru anul şcolar în curs "Bine" sau "Foarte bine";
  • media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Rezultate Definitivat 2022 - note înainte de contestaţii

Potrivit Ministerului Educaţiei, dintre aceştia, 325 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă. Totodată, şase lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Astfel, din totalul celor 7.254 de candidaţi cu lucrări evaluate, 3.522 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 -10. Dintre aceştia, 137 de candidaţi au fost notaţi cu 10, iar 427 de candidaţi au primit note între 9,50 şi 9,99. Cu note sub 5 au fost evaluate lucrările a 512 candidaţi.

Până când pot fi depuse contestaţii

Conform calendarului aprobat, contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe titularizare.edu.ro în data de 4 august. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Definitivat 2022. Au fost publicate primele rezultate. Până când pot fi depuse contestaţii