Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Fetele fac legea în noua generaţie de ingineri. Andreea, proaspăt absolventă de Politehnică, vrea să schimbe concepţiile: "Să se pună accent şi pe ideile noastre"

Un moment solemn, o bucurie şi un nou început. La Universitatea Politehnică din București, o nouă generație de ingineri au aruncat astăzi tocile în aer. Emoțiile s-au simțit pe tot parcursul festivității. În acest an, din cei 133 de şefi de promoţie, mai bine de jumătate sunt fete, ceea ce ne arată că balanța se echilibrează, iar științele exacte devin tot mai apreciate de tinere. România e o ţară de ingineri, recrutaţi încă din facultate.

de Cristina Tănasă

la 07.07.2024 , 19:38

Trei facultăți din cadrul Universității Politehnice au marcat azi sfârșitul unui ciclu univeristar. Studenții de la inginerie Electrică, Energetică, Automatică și Calculatoare au depus jurământul. "Ziua asta o să fie în continuare emoționantă mai ales că au venit și părinții au străbătut atâta drum, se încheie un capitol pentru mine", a declarat Andreea Roşca, studentă. Și-au dat deja examenele, iar acum, după 4 ani de învățat, 231 de studenți absolvenți de licență și 133 de masterat, urcă pe scenă pentru a fi premiați.

Cei care au terminat liceul şi vor să meargă la Politehnică pot înscrie dosarul în perioada 15 - 19 iulie

"E o zi deosebită cu o mare încărcătură emoțională. Sunt studenți extraordinari, unii dintre ei care au depășit granițele obișnuitului, lucru extraordinar care ne da speranță", a declarat Laurențiu Dumitran, Decanul Facultății de Ingininerie Electrică. "Îmi aminteam cum erați voi în urmă cu 4 ani, erați frumoși simpatici, uitați în ce v-ați transformat, astăzi sunti mai frumoși mai deștepți mai simpatici", a declarat Dragoș Niculae, profesor Facultatea de Inginerie Electrică.

Vezi și

Mulți dintre cei prezenţi au fost deja recrutați de angajatori încă din timpul studiilor. Samer a venit din Iordania pentru a urma studiile de masterat. S-a îndrăgostit de români și România i-a devenit casa. "Chiar dacă erau orele grele, colegii au făcut să treacă mai ușor. Cred că merit o vacanță de o lună să îmi revin după cei 4 ani și după o să mă gândesc pentru viitor", a declarat Antonio Chirică, student. Şi sunt hotărâţi să facă din viitor cea mai ingenioasă inginerie. Majoritatea spun că vor să rămână în România, dar ar schimba câte ceva, în punctele esenţiale. "Vocea noastră nu e atât de auzită ar trebui să se pun accent pe asta și pe ideile noastre", a declarat Andreea Roşca, studentă.

Universitatea Politehnică, cu cele 15 facultăţi, a devenit extrem de căutată. 10.000 de tineri au terminat anul acesta studiile de Licență și masterat. Cei care au terminat liceul şi vor să meargă la Politehnică pot înscrie dosarul în perioada 15 - 19 iulie. Examenul scris va fi pe 22 iulie.

Cristina Tănasă Like
Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Educaţie » Fetele fac legea în noua generaţie de ingineri. Andreea, proaspăt absolventă de Politehnică, vrea să schimbe concepţiile: "Să se pună accent şi pe ideile noastre"