Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Elevi de clasa a treia, relocaţi chiar înainte de începerea anului şcolar. Părinţii sunt revoltaţi de noile condiţii, "ca într-o zonă de război"

Scandal monstru la o şcoală din Baia Mare, înainte de începerea noului an şcolar. Părinţii sunt revoltaţi că trei clase vor fi relocate la altă unitate de învăţământ. Mai mult de atât, elevii au fost anunţaţi de aceste schimbări cu doar câteva zile înainte de începerea şcolii.

de Simona Vasiac

la 08.09.2024 , 13:26

  • Reprezentant şcoală: Băncile sunt şterse. Clasa e proaspăt zugrăvită. 
  • Părinte: Eu nu simt că e proaspăt zugravită, nu vă supăraţi.
  • Reprezentant şcoală: Aici o să le reparăm.
  • Părinte: O să cârpească?
  • Reprezentant şcoală: Nu, trebuie să schimbe pur şi simplu placa de rigips.
  • Părinte: Copiii o să vină şi o să deschidă robinetul şi o să vadă că nu curge apa, că o să fie toate oprite.

Acestea sunt condiţiile la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Baia Mare, unde au fost mutate trei clase din Școala Generală "Nicolae Iorga". Părinţii eleviilor de clasa a treia au aflat cu stupoare că micuţii lor vor învăţa anul acesta aici aici.

Scandal la o şcoală din Baia Mare

Vezi și

"Ieri am fost informaţi de învăţătoare. Ne-a dat o hârtie pe care scria că au luat o hotărâre că copiii vor începe şcoala la Emil Racoviţă. Doar doi nu s-au opus, restul toţi ne-am opus la schimbarea asta", spune părintele unui elev.

Pe acelaşi subiect

După ce au văzut locul unde o să înveţe copiii lor, părinţii s-au revoltat şi au mers să le ceară socoteală cadrelor didactice. "Într-o sală de cămin efectiv. Într-o sală, într-o cameră din aia au fost transferaţi 27 de copii, trei clase de clasa a treia. Nu ştiu dacă aţi văzut pozele cum arată băile. Vorbim de copii de 9 ani. Aia nu e o clasă de copii de clasa a treia în 2024 în Baia Mare. Aia e o clasă, nu ştiu, într-o regiune, probabil, unde e război", îşi exprimă un părinte nemulţumirea.

Autorităţile locale şi conducerea şcolii Nicolae Iorga spun însă că s-au făcut lucrări de reabilitare la noua locaţie şi că acestea vor continua şi în perioada următoare. "Nu sunt condiții foarte proaste. Pozele pe care le-am văzut sunt scoase oarecum din context. Încă acolo se mai face curățenie, încă se mai lucrează la toaleta pe care acum au făcut-o pentru băieți", a declarat Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureş.

"Am făcut eforturi foarte mari ca într-un timp atât de scurt să-l aducem la felul în care este astăzi, zugrăvind, parchetând, realizând o baie la parter pentru băieţi şi schimbând foarte multe obiecte sanitare de acolo. Mai sunt câteva lucuri de făcut, dar ne vom descurca să facem. Totul va fi igienic şi curat până marţi când pleacă copiii noştri acolo", spune Codruţa Cozma, directoare Şcoala "Nicolae Iorga".

Decizia de mutare a elevilor într-o nouă locaţie a fost luată din cauza numărului mare de elevi. În prezent, la şcoala Nicolae Iorga sunt 980 de copii, dintre care aproape jumătate au viză de flotant. 

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Educaţie » Elevi de clasa a treia, relocaţi chiar înainte de începerea anului şcolar. Părinţii sunt revoltaţi de noile condiţii, "ca într-o zonă de război"