Antena Meniu Search
x

Elevii ar putea scăpa de Bacalaureat şi de Evaluarea Naţională, dacă România este în stare de urgență sau de alertă

Elevii ar putea scăpa de Bacalaureat şi de Evaluarea Naţională. Un proiect adoptat tacit de Camera Deputaţilor prevede că Ministerul Educaţiei poate renunţa la examene în stare de urgenţă sau de alertă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.07.2020, 22:40

Vezi și
  • Elevii de clasa a 12-a ar urma să aibă pe diploma de la Bac o medie a materiilor din clasele a 11-a și a 12-a.
  • La clasa a 8-a, media de la examen ar urma să fie înlocuită cu media din clasele 5-8.

Sistemul ar trebui să arate așa. Dacă e stare de urgență, de alertă, sau suntem afectați încă de efectele acestor regimuri, copiii de clasa a 12-a ar trebui să aibă pe diploma de la Bac nu nota de la Bac, ci o medie a materiilor din clasele a 11-a și a 12-a.

Dacă vorbim despre cei mai mici, elevii de clasa a opta, atunci, Evaluarea Națională ar putea fi amânată, iar media de la examen să fie înlocuită cu media din clasele de gimnaziu, adică 5-8.

E o propunere care, în trecut, a fost respinsă de Comisia de Învățământ. Acum, a trecut de Camera Deputaților și urmează camera decizională, Senatul. 

Rămâne de văzut ce anunță Monica Anisie, ministrul Educației, despre planurile pentru începutul anului școlar. Întrebarea rămâne dacă începutul de an școlar se va produce în online sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Elevii ar putea scăpa de Bacalaureat şi de Evaluarea Naţională, dacă România este în stare de urgență sau de alertă