Antena Meniu Search
x

Elevii din Baia Mare, duși la cursuri cu autobuze speciale

Elevii din Baia Mare care se întorc de săptămâna viitoare la şcoală nu trebuie să se îngrămădească în autobuze cu adulţii. Este decizia primăriei, care a decis să le pună la dispoziţie curse separate pentru a ajunge la cursuri.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 11:18

Vezi și
  • Drumul spre şcoală sau liceu va sta sub auspiciul stării de alertă.
  • Regulile încep la urcarea în autobuz.

Copiii vor fi supravegheaţi în interiorul autobuzelor şi trebuie să treacă prin mai multe filtre înainte să îşi ocupe locurile.

Dacă vor să participe la cursurile de pregătire pentru examenele de Bacalaureat sau Evaluare Naţională, elevii din Baia Mare vor fi duşi la şcoală cu mijloace de transport speciale. Sunt gata, doar pentru ei. Opt autobuze, două troleibuze şi două microbuze, care vor circula pe opt rute.

Antoaneta Bolchiş, prutător de cuvânt ISJ Maramureş: Mijloacele de transport de pe aceste trasee vor fi inscripţionate cu denumirea ''Elevi''. Urcarea se va face pe uşa din mijloc, iar coborărea - pe uşile din faţă şi din spate, conform inscripţionării.

Drumul spre şcoală sau liceu va sta sub auspiciul stării de alertă. Regulile încep la urcarea în autobuz. Primul filtru: un controlor se va asigura că urcă doar elevii din clasele terminale. Al doilea filtru. acelaşi controlor va verifica dacă toată lumea are mască de protecţie. Înăuntru: altă regulă. Elevii nu se pot aşeza pe orice scaun.

Unul dintre elevii care va circula cu autobuzul catre scoala va sta pe scaunul insemnat cu banda verde. Iar celalalt elev la o distanta de un metru si jumatate.

Transportul va fi gratuit. Ideea s-a născut din dorinţa de a-i proteja pe elevi de noul coronavirus, spune primarul. În condiţiile în care, după ridicarea stării de urgenţă, mijloacele de transport în comun au început să se aglomereze. În plus, edilul din Baia Mare ar vrea să facă un obicei din asta.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: Este si un pas pentru a verifica, intr-un mod esantionat, modul in care ar functiona un transport in comun distinct pentru elevi.

Un poliţist îi va supraveghea pe elevi până la şcoală. Perioada de pregătire pentru examenele naţionale începe săptămâna viitoare şi se încheie la jumătatea lunii iunie. Prezenţa nu este obligatorie. Participă doar cine vrea. Cu o condiţie însă: părinţii să îşi dea acordul scris. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Elevii din Baia Mare, duși la cursuri cu autobuze speciale