Antena Meniu Search
x

Video Emoții pentru studenții care au dat simularea examenului de rezidențiat. "Nu mi s-a părut foarte dificil, au fost întrebări accesibile"

A fost un weekend cu emoţii pentru cei care visează la o carieră în medicină. Sute de tineri au avut ocazia să îşi testeze nivelul de pregătire şi să afle cum va fi cel mai important examen pentru care s-au pregătit în ultimii ani. 

de Redactia Observator

la 15.05.2023, 08:08

Vezi și

La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova s-a susţinut simularea examenului de admitere iar interesul tinerilor pentru acest concurs a crescut, pe măsură ce şi competiţa pentru locurile pentru care se dă examen de admitere e tot mai mare. Peste 800 de tineri au dat simularea examenului de admitere, iar probele au fost întocmai ca cele pe care le vor susţine în vară.

Student: "Ne ajută, din punctul meu de vedere, ne pregătim pentru admiterea propriu-zisă. Nu mi s-a părut cine ştie ce grilele, adică au fost la un nivel mediu."

Student: "Nu mi s-a părut foarte dificil, au fost întrebări accesibile."

Şi mai nerăbdători să afle cum a decurs examenului au fost părinţii. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: "Cine are emoţii mai mari? El sau dumneavoastră?"

Părinte: "Cred că mama are cele mai mari emoţii. Noi suntem medici amândoi şi soţia este mai implicată."

Student: "Sunt emoţii pentru că suntem oameni, dar nu atât de mari ca atunci când o să vină examenul."

Nu doar cunoştinţele şi le testează viitorii studenţi, în cadrul simulării, spun reprezentanţii Universităţii. Odată cu pandemia, înscrierea în examene s-a mutat în online, iar participarea la simulare îi trece pe candidaţi prin toate etapele pe care trebuie să le urmeze după promovarea bacalaureatului. 

Cristian Gheonea, Prorector UMF Craiova: "Sesiunea din 23 iulie, când o să fie admiterea pentru medicină şi medicină dentară şi 26 iulie admiterea pentru farmacie şi pentru moaşe şi asistenţă medicală."

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova are şi o veste bună pentru viitorii studenţi. Alte noi specialităţi medicale ar putea fi incluse în programă chiar din această toamnă. Este vorba de nutriţie şi cosmetică medicală, care sunt în faza finală de avizare. Cea mai mare notă obţinută ieri, la simulare, a fost de 9,65.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Emoții pentru studenții care au dat simularea examenului de rezidențiat. "Nu mi s-a părut foarte dificil, au fost întrebări accesibile"