Antena Meniu Search
x

Video Rezidenţiat 2023. Aproape 1.000 de candidaţi s-au luptat pentru 626 de locuri. Cele mai evitate specializări în această sesiune

Ne doare inima - nu avem destui cardiologi şi medici la Urgenţă. Astăzi a fost examen de rezidenţiat, iar directorii spitalelor speră să umple sute de goluri. Ministrul sănătăţii i-a încurajat să scoată posturi la concurs, chiar dacă guvernul a decretat austeritate şi a îngheţat angajările la stat. 

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 20:29

Vezi și

962 de candidați s-au luptat pentru 626 de locuri disponibile. Majoritatea celor înscrişi la concurs sunt absolvenţi de Medicină respinşi la examenul de rezidenţiat de anul trecut. Unii s-au prezentat la test dezamăgiţi din start.

Candidat: Nu prea mai sunt acum din cele pe care mi le doream eu la Cardiologie aș fi vrut. Am fost și în noiembrie. 

Candidat: Acum nu este disponibilă specializarea pe care o vreau. Aș vrea recuperare medicală, dar să vedem.  

Pe lângă deficitul de medici, o mare problemă este repartizarea lor inegală. Din 55.000 de doctori, mai mult de jumătate sunt concentraţi în Bucureşti, Cluj, Iași, Dolj, Mureș și Timiș, în vreme ce în restul zonelor nu are cine să trateze bolnavii. Chiar dacă guvernul a dat ordonanţă şi interzice angajările în sistemul public, Ministrul Sănătăţii îi îndeamnă pe directorii spitalelor să facă recrutări. 

Pe acelaşi subiect

Leonida: Foarte mari emoții. Timpul este limitat, sunt 200 de întrebări, trebuie să te concentrezi.

Care au fost specializătile cel mai puţin alese

Cele mai multe locuri rămase libere după rezidenţiatul de anul trecut sunt la specializări vitale, cum ar fi chirugia şi medicina de urgenţă. Mulţi candidaţi nu s-au orientat spre ele nici la sesiunea de astăzi. 

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății: Am făcut un apel la toate spitalele din România să scoată posturile la concurs. Voi face un memorandum în Guvern ca să aprobe scoaterea la concurs a acestor posturi, chiar dacă există în vigoare această ordonanță. 

Următorul examen de rezidenţiat va fi organizat la toamnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Rezidenţiat 2023. Aproape 1.000 de candidaţi s-au luptat pentru 626 de locuri. Cele mai evitate specializări în această sesiune