Antena Meniu Search
x

Video Evaluare Naţională 2023. Reacţia elevilor când au văzut subiectele la proba scrisă de limba română

În această dimineaţă a început o săptămână importantă pentru absolvenţii clasei a 8-a! După un final de an incert, complicat, elevii au susţinut prima probă a examenului de  Evaluare Naţională. Proba scrisă la Limba şi Literatura Română s-a încheiat în urmă cu o oră. Emoţiile însă continuă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.06.2023, 13:32

Vezi și

Caracterizarea unui personaj dintr-un basm scris de Ioan Slavici, iar la textul argumentativ au avut de spus în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor.

La Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Capitală, elevii spun că subiectele au fost accesibile. Au fost însă și absolvenți de gimnaziu care cred că subiectele au fost ceva mai grele decât la simulare. Se așteptau la subiecte mai ușoare. Iar profesorii susțin că până la nota 7 sau 8, subiectele se puteau face lejer și că diferența se va face la nota 10. 

Admiterea la liceu, doar pe baza notei de la Evaluarea Națională

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuți, elevii vor intra la liceu doar pe baza acestei note de la Evaluarea Națională, deci mediile din gimnaziu nu îi vor mai ajuta pe copii să crească în clasamentul pentru admiterea computerizată la liceu

Urmează proba la matematică, miercuri, și foarte multe emoții pentru înscrierea la liceu, care va începe în datele de 6 - 7 iulie 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Evaluare Naţională 2023. Reacţia elevilor când au văzut subiectele la proba scrisă de limba română