Antena Meniu Search
x

Evaluare naţională 2024. Cum se citeşte codul unic al elevilor pentru aflarea rezultatelor

Absolvenţii claselor a VIII-a află azi rezultatele înainte de contestaţii de la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele. Elevii care vor să îşi afle calificativele trebuie să îşi introducă un cod unic de înregistrare primit de la şcoală.

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 12:24

- Hepta

Notele obţinute la Evaluarea Naţională 2024. Rezultatele la Evaluarea Naţională (rezultatele înainte de contestații) vor fi publicate azi în jurul orei 12:00. Elevii absolvenţi ai clasei a opta trebuie să aibă la îndemână codul de candidat cu ajutorul căruia vor afla ce notă au luat la Evaluarea Naţională. 

Cum se citeşte codul unic de înregistrare al elevilor

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Articolul continuă după reclamă

Codurile individuale vor fi distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută. Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de evaluare națională, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ — centre de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de evaluare națională care cuprinde: 

  • codul candidatului
  • unitatea de învățământ de proveniență
  •  notele obținute la fiecare probă scrisă
  • media sau mențiunea "absent"/"eliminat din examen", după caz. 

Părinţii elevilor care doresc să depună contestaţii ar urma să facă cereri în acest sens, în numele elevilor. Cererea trebuie semnată atât de elevul în cauză, cât şi de părintele sau reprezentantul său legal. Contestaţiile ar urma să fie soluţionate în intervalul 4-9 iulie 2024, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 9 iulie 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Educatie » Evaluare naţională 2024. Cum se citeşte codul unic al elevilor pentru aflarea rezultatelor