Antena Meniu Search
x

Evaluare Naţională clasa a IV-a. Elevii susţin miercuri proba la matematică. Modele de subiecte

Evaluarea Națională la clasa a IV-a continuă miercuri, 19 mai 2021, cu proba la Matematică. Joi, 20 mai, elevii vor susține proba la Limba maternă, potrivit calendarului oficial de Evaluare Națională de la finalul clasei a IV-a.

de Monica Palade

la 31.05.2021, 17:51

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test administrat. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a IV-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător.

Evaluare Naţională la clasa a IV-a proba matematică

Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.

Pe acelaşi subiect

Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Modele de subiecte la matematică

Modele de subiecte la matematică pentru Evaluarea la clasa a IV-a au fost publicate pe siteul Ministerului Educaţiei. Iată un model: 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluare Naţională clasa a IV-a. Elevii susţin miercuri proba la matematică. Modele de subiecte