Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Evaluare Naţională pentru clasele a II-a și a VI-a. Ce modificări îi aşteaptă pe elevi în anul şcolar 2024 - 2025

Noi modificări pentru elevii care susţin Evaluarea Naţională în acest an! 

de Clara Mihociu

la 18.09.2024 , 08:39

Modificările vin pentru elevii de clasa a II-a. Aceştia vor avea mai mult timp pentru a rezolva subiectele, de la 30 la 45 de minute, potrivit Ministerului Educaţiei. Soluţia a venit pentru cei care au nevoie de puţin mai mult timp pentru a-şi arăta competenţele la scris şi citit. 

Pentru clasa a VI-a apare şi posibilitatea de a se da examenul la Limbă şi comunicare în limba maternă. Vom avea, aşadar, proba de comunicare în limba română, apoi în limba maternă, iar cea de-a treia probă va fi pentru evaluarea competenţelor la matematică şi ştiinţele naturii. 

Toate aceste testări vor fi notate diferit în acest an, doar cu puncte, şi doar în cazul în care elevul doreşte ca punctajul să se transforme în notă, se va face acest lucru şi va fi trecută în catalog. 

Vezi și
Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Educaţie » Evaluare Naţională pentru clasele a II-a și a VI-a. Ce modificări îi aşteaptă pe elevi în anul şcolar 2024 - 2025