Antena Meniu Search
x

"Îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce". Interceptări tulburătoare, la "creşele groazei" din Ploieşti; directoarea şi-a dat demisia

Interceptări tulburătoare în dosarul în care angajatele unor creşe din Ploieşti sunt acuzate că furau mâncarea copiilor. Colegii acestora, atunci când vorbeau între ei, spuneau că le este milă de cei mici, care nu mai văzuseră copan de pui de la începutul anului. Între timp, directoarea centrului de creşe, bănuită că lua mită ca să închidă ochii în faţa acestor furturi, a fost lăsată în libertate, dar şi-a dat şi demisia.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 17:55

Copii luând prânzul la o creşă
Carnea era un lux în farfuriile copiilor de la creşe, ea fiind delapidată de directoare şi educatoare - Shutterstock

Instanţa a lăsat-o în libertate pe Angelica Fodor, invocând lipsa de competență a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a anulat mandatul de arestare. Dosarul va fi preluat cel mai probabil de DNA Ploiești iar procurorii anticorupție vor începe ancheta de la zero, de la actul de sesizare.

Vor fi luate în considerare doar declarațiile martorilor și vor fi scoase din dosar probe importante, inclusiv interceptările convorbirilor telefonice sau înregistrări ambientale. Conform unei discuţii telefonice între angajate, aceste spuneau că le e milă de copii. "Îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce"; "Copiii ăştia nu au vazut copan de la începutul anului", spuneau angajatele creşelor, conform încheierii de şedinţă a Tribunalului Prahova, relatează corespondentul Observator Cristi Georgescu.

Mai multe produse alimentare și de curățenie nu erau trecute prin creşă, ci luate de angajaţi, fără a se trece în vreun registru. Prejudiciul estimat se ridică la 108.000 de lei pe an. Vorbim de infracţiuni de delapidare. Mâncarea cumpărată pentru creşe era porţionată în trei de către angajatele creşelor, astfel că doar dintr-o singură parte se prepara hrana pentru copii. 

Directoarea şi-a dat demisia

Pe acelaşi subiect

Conform viceprimarului Magdalena Trofin, Angelia Fodor, directoarea creşelor din Ploieşti, şi-a dat demisia şi a fost acceptată.

Directoarea Centrului de Creşe din Ploieşti şi alte angajate sunt acuzate că au furat direct cu duba din mâncarea şi obiectele de igienă pentru copii. Directoarea ar fi primit şi şpăgi şi diverse "atenţii" ca să închidă ochii când angajatele cărau produsele pentru cei mici.

În referatul de arestare, procurorii arată că în urma interceptării convorbirilor dintre angajatele creşelor a reieşit că mâncarea copiilor era "diluată" atât de tare, încât în farfurie ajungea doar musaca fără carne şi paste fără brânză.

Într-un comunicat remis presei, procurorii estimează că angajatele creşei sustrăgeau din mâncarea copiilor încă din anul 2017.

Directoarea ar fi trebuit să supervizeze activitatea din cele şase creşe publice din oraş. Doar că, spun procurorii, femeia, percepea tribut pentru munca pentru care era deja plătită din bani publici. Mai exact, căra cu duba din hrana şi produsele de igienă destinate copiilor. Toate ajungeau la ea acasă. Primăria, în subordinea căreia s-a află Centrul de Creşe, habar n-avea ce se întâmplă sub nasul ei.

Potrivit datelor din anchetă, angajate din creșele ploieștene ar fi oferit sume de bani și alte "atenții" directorului Centrului Creșe Ploiești, Angelica Fodor, pentru ca aceasta din urmă să închidă ochii la furturile care aveau loc la unitățile de învățământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » "Îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce". Interceptări tulburătoare, la "creşele groazei" din Ploieşti; directoarea şi-a dat demisia