Video

Încep simulările pentru Bacalaureat. Ce reguli trebuie să respecte unităţile de învăţământ

De Cristina Oprea.
Publicat: 21.03.2021, 20:35.
Actualizat: 21.03.2021, 20:36

Emoţii mari pentru elevii de clasa a douăsprezecea. Mâine începe simularea examenului de bacalaureat. Testarea este cu atât mai importantă cu cât vine după un an în care şcoala clasică a alternat cu cea online.

Prima probă este cea de limba şi literatura română. Începând cu ora 8, luni dimineaţă, elevii vor putea să intre în sălile de examen. Totul se desfăşoară în condiţii de pandemie şi după reguli bine stabilite. În fiecare bancă se va aşeza un singur elev, în ordine alfabetică şi nu se vor amesteca elevii de la clase diferite.

Sunt şi vreo 80 de localităţi în care simularea pentru BAC nu se va susţine, din cauza pandemiei. De asemenea, dacă după proba de luni o localitate va fi carantinată, următoarele simulări nu se vor ţine nici aici şi vor putea fi reprogramate după ridicarea restricţiilor.

Citește și:

Notele obţinute la simularea de la bacalaureat nu pot fi contestate şi nu se trec în catalog decât în condiţii speciale şi pe baza unei cereri scrise adresate conducerii şcolii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.