Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Încep simulările pentru Bacalaureat. Ce reguli trebuie să respecte unităţile de învăţământ

Emoţii mari pentru elevii de clasa a douăsprezecea. Mâine începe simularea examenului de bacalaureat. Testarea este cu atât mai importantă cu cât vine după un an în care şcoala clasică a alternat cu cea online.

de Cristina Oprea

la 21.03.2021 , 20:36

  • Încep simulările pentru Bacalaureat, luni, 22 martie
  • Prima probă este Limba şi literatura română

Prima probă este cea de limba şi literatura română. Începând cu ora 8, luni dimineaţă, elevii vor putea să intre în sălile de examen. Totul se desfăşoară în condiţii de pandemie şi după reguli bine stabilite. În fiecare bancă se va aşeza un singur elev, în ordine alfabetică şi nu se vor amesteca elevii de la clase diferite. 

Sunt şi vreo 80 de localităţi în care simularea pentru BAC nu se va susţine, din cauza pandemiei. De asemenea, dacă după proba de luni o localitate va fi carantinată, următoarele simulări nu se vor ţine nici aici şi vor putea fi reprogramate după ridicarea restricţiilor. 

Notele obţinute la simularea de la bacalaureat nu pot fi contestate şi nu se trec în catalog decât în condiţii speciale şi pe baza unei cereri scrise adresate conducerii şcolii. 

Vezi și
Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Educaţie » Încep simulările pentru Bacalaureat. Ce reguli trebuie să respecte unităţile de învăţământ