Antena Meniu Search
x

Jocuri tip playform, organizate în școli și grădinițe din Sibiu

Elevii câtorva şcoli şi grădiniţe din Sibiu vor avea parte de o surpriză plăcută la întoarcerea din vacanţă. Curţile şi terenurile de sport au fost decorate cu jocuri de tip playform. Imaginile colorate şi vesele, nu sunt doar atractive pentru ochi, ci şi educative.

de Redactia Observator

la 27.08.2019, 18:35

Vezi și

Elevii câtorva şcoli şi grădiniţe din Sibiu vor avea parte de o surpriză plăcută la întoarcerea din vacanţă. Curţile şi terenurile de sport au fost decorate cu jocuri de tip playform. Imaginile colorate şi vesele, nu sunt doar atractive pentru ochi, ci şi educative. Ele stimulează creativitatea şi imaginaţia copiilor. Autorităţile locale, părinţii şi profesorii speră ca în acest fel să îi încurajeze pe cei mici să iasă în pauză afară la joacă. 

Asta a fost ideea de la care a plecat proiectul decorării curţilor cu jocuri de tip playform. În lupta cu tehnologia, autorităţile au decis că un mod ideal de a-i face pe cei mici să lase telefoanele şi tabletele este să transforme curtea şcolii în loc de joacă. 

Un ceas, o hartă, un şotron în forma de şarpe sunt tot atâtea moduri de a consolida în pauză ce învaţă elevii în clasă. 

Jocurile imprimate în curţile unităţilor de învăţământ au fost alese de fiecare şcoală şi grădiniţă în parte, dintr-o gamă de 30 de modele. Iar majoritatea elevilor vor face cunoştinţă cu noile activităţi recreative, odată cu începutul şcolii. 

Proiectul decorării curţilor cu jocuri de tip playform aparţine unui sibian. Este primul dintre programele propuse de cetăţeni şi puse în aplicare de autorităţile locale. Dacă jocurile playform vor avea succes, autorităţile spun că vor decora astfel toate curţile şcolilor din oraş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Jocuri tip playform, organizate în școli și grădinițe din Sibiu