Antena Meniu Search
x

Ministerul Educaţiei anunţă noi schimbări în școli de săptămâna viitoare

O nouă modificare făcută de Ministerul Educaţiei pentru funcţionarea şcolilor. De săptămâna viitoare, rata de vaccinare nu va mai fi luată în considerare la nivelul întregii unități, ci pentru fiecare structură în parte.

de Monica Palade

la 12.11.2021, 16:03

Ministerul Educaţiei anunţă noi schimbări în școli de săptămâna viitoare - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

„Săptămâna viitoare, cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar se vor desfășura în aceleași condiții în care au început după vacanță, cu mici reglaje necesare după prima săptămână. Am să dau un singur exemplu. Știți bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unității, însă de săptămâna viitoare am permis unităților școlare să facă separat pe structuri arondate”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion.

Conform acestuia, numărul de structuri arondate este aproximativ de 3 ori mai mare decât numărul unităților de învățământ cu personalitate juridică.

Peste 70% din unităţi vor începe în sistem faţă în faţă

„Dacă înt-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are 3 angajați, depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit. Avem în vedere lucrurile de la fața locului. Am dat astfel o mai mare autoritate unității de învățământ, luând în considerare efectiv personalul care efectiv merge în acele școli”, a adăugat Sorin Ion.

Acesta a spus că, din datele colectate până vineri după-amiaza, din 36 de județe, peste 70% din numărul de unități de învățământ, structuri și cu personalitate juridică, vor începe săptămâna viitoare în sistem față în față.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Educatie » Ministerul Educaţiei anunţă noi schimbări în școli de săptămâna viitoare