Antena Meniu Search
x

Ministerul Educaţiei, măsură fără precedent din cauza riscului de gripă (Video)

Pericolul e uriaş în şcoli, aşa că Ministerul Educaţiei ia o măsură fără precedent în acest an: închide şcolile din cauza riscului de gripă. Trei milioane de elevi vor sta acasă până luni.

Vezi și

Pericolul e uriaş în şcoli, aşa că Ministerul Educaţiei ia o măsură fără precedent în acest an: închide şcolile din cauza riscului de gripă. Trei milioane de elevi vor sta acasă până luni. La un pas să declare epidemie, şi ministerul Sănătăţii face apel la populaţie, pentru respectarea unor reguli ce pot salva vieţi.

Primul şi cel mai important pas este izolarea, in cazul in care observam semne ale bolii contagioase, pentru a nu raspandi virusul. Ca să prevenim imbolnavirea trebuie sa ne spalam corect pe maini si cat mai des cu putinta in fiecare zi, sa folosim batiste de unica folosinta si sa ne schimbam hainele daca venim dintr un mediu aglomerat. Mai mult, sa ne vaccinam antigripal daca nu am facut-o pana acum. 

Sunt masuri pe care si Ministerul Educaţiei le promoveaza in scolile din toata tara. De aceea, au fost de acord si cu liberul de vineri. Astfel ca elevii sa aiba timp sa se refaca in cele patru zile libere, in caz ca nu se simt bine. 

Ministerul Educaţiei impreuna cu MS au cerut tuturor scolilor triajul epidemiologic zilnic in toate unitatile din tara. Am fost si noi in mai multe scoli astazi si acest regili. care pot parea banale, nu erau respectate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Ministerul Educaţiei, măsură fără precedent din cauza riscului de gripă (Video)