Antena Meniu Search
x

Video Noua Lege a Educaţiei, primele dezbateri oficiale cu părinţii

Sunt multe schimbări propuse în noua lege a Educaţiei. Practic, este o reformă. Sunt însă două subiecte importante care, în continuare, împart părinţii în două tabere: admiterea la liceu şi materiile obligatorii la Bacalaureat. Părinţii au mers la Ministerul Educaţiei pentru a discuta despre aceste propuneri.  

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 16:52

Vezi și

A apărut şi o nouă temă. Educație Fizică ar fi în pericol. O asociație a profesorilor de educație fizică și sport atrage atenția că această disciplină școlară suferă mari modificări: nu va mai fi obligatorie și nu se vor mai da note, se vor folosi calificative: admis, respins. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: 105 amendamente au doar federaţiile de părinţi cu privire la noul proiect al legii Educaţiei. Este prima confruntate oficială cu aceştia la Ministerul Educaţiei. Prinicipala nemulţumire a părinţilor este legată de admiterea la liceu. Vor să îi ceară ministrului Sorin Cîmpeanu să renunţe la acea idee de admitere separată la colegii. Cer aceştia evaluarea Naţională ca examen unic pentru toţi elevii şi pentru a asigura echitatea la nivel naţional, fără a ţine cont şi de mediile din gimanziu.

În plus, sunt menulţumiţi şi cu privire la examenul de Bacalaureat. Vor o probă distinctă şi pentru Limba şi Literatura Română. Momentan, în draft-ul legii vedem o probă combinată, scrisă, obligatorie din limba română, gramatică, matematică şi alte ştiinţe. Pe lista de discuţii se află şi bursele pentru elevi. Acest proiect este în dezbatere publică până în data de 24 august, din septembrie legea ar trebui trimisă către Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Noua Lege a Educaţiei, primele dezbateri oficiale cu părinţii