Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O elevă din Bacău a făcut contestaţie la BAC, dar a avut parte de o surpriză. "Neaşteptat şi frustrant"

Incident controversat într-un liceu din Bacău. O elevă de clasa a 12-a susține că nu și-a primit nota, după ce a făcut contestație la proba de matematică de la bacalaureat

de Redactia Observator

la 15.07.2024 , 13:53

O elevă din Bacău a făcut contestaţie la BAC, dar a avut parte de o surpriză
O elevă din Bacău a făcut contestaţie la BAC, dar a avut parte de o surpriză - Profimedia (poză ilustrativă)

Eleva de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău a decis să depună contestație la proba de Matematică a examenului de Bacalaureat, nemulțumită de nota primită inițial. 

"Situație neașteptată și frustrantă. A primit o surpriză neplăcută: nota ei nu a fost modificată, dar nota altei colege cu nume identic de familie a fost contestată în locul ei. Deși eleva a depus contestație, nu a primit niciun răspuns din partea conducerii centrului de examen sau a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ). A fost înștiințată că va fi apelată de către președintele centrului de examen, dar în ciuda așteptărilor, după patru zile de tensiuni, tânăra nu a primit niciun răspuns eficient. Această situație a întârziat procesul de depunere a dosarului pentru facultate", scrie în comunicatul Consiliul Județean al Elevilor Bacău.

Consiliul Județean al Elevilor Bacău solicită autorităților competente să investigheze acest caz și să ofere o soluție promptă. Este esențial ca drepturile elevilor să fie respectate și să se evite astfel de erori în gestionarea contestațiilor.

Articolul continuă după reclamă

Cum a fost posibil

Potrivit Ministerului Educației, situația este cunosută și e în curs de revolvare. Ministerul spune ca sunt mai multe cazuri similare și că se vor rezolva toate solicitarile. Cum s-a întâmplat? Eleva a depus contestație, dar a fost bifată în aplicație, pe listă, o altă tânără care avea exact același nume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Începe Litoralul pentru toți. Plănuiți să mergeți la mare în septembrie?
Observator » Educaţie » O elevă din Bacău a făcut contestaţie la BAC, dar a avut parte de o surpriză. "Neaşteptat şi frustrant"